PREDAVANJA

DOBA VODOLIJE

Aleksandar Imširagić

Nadolazeća konjunkcija Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020 na 0º Vodolije svakako naglašava određenu vrstu buđenja Novog Doba. Ipak – da li se ovde radi o pravom dolasku Doba Vodolije ili samo jednom njegovom stadijumu?
Na ovom predavanju istražićemo značaj različitih Doba kao i posebno Doba Vodolije zajedno sa svim porukama koje sa njim dolaze, uzimajući u obzir i jedinstvenost trenutka kroz koji trenutno prolazimo.

KONSULTACIJSKE TEHNIKE DOBA VODOLIJE

Fei Kokran

Pored samog učenja astrologije, mi treba da budemo sposobni da efikasno dostavimo pravu informaciju svom klijentu. Na ovom predavanju ćemu naučiti o važnosti samog slušanja klijenta i ostvarivanja empatije sa njim. Takođe je potrebno da znamo kako da izbegnemo da budemo emocionalno iscrpljeni od klijentovih problema, kako bismo mi sami bili zaista od najveće pomoći za njega.

PORTAL PROLEĆNOG EKVINOCIJA 2020
I NJEGOV LIČNI I GLOBALNI UTICAJ

Lea Imširagić

„Priprema je doručak šampiona.“ Džim Ron

Ono što nam donosi 2020-ta je OGROMNA energija, kao i velika mogućnost da podignemo svoju vibraciju i da sve oblasti našeg života podignemo na novi nivo. Ali ovo možeš uraditi mnogo mudrije, lakše i uspešnije ako se pripremiš na pravi način! Portal prolećnog ekvinocija 2020 je prvi energetski portal koji nam daje jedinstvene mogućnosti da napravimo ogroman uticaj na nivou našeg razvoja naše lične i kolektivne Svesti.

Na ovom predavanju ćete:
1. Razumeti energetski portal prolećnog ekvinocija i dodatne tranzite, posebno konjunkciju Plutona i Jupitera.
2. Naučićeš kako da se uskladiš da ovim novim talasom izuzetno potentne energije.
3. Napravićeš svoj lični plan za buđenje za 2020-tu zasnovan na energijama najvažnijih poravnanja i tranzita koji se dešavanju za vreme prolećnog ekvinocija, a zatim tokom letnjeg i zimskog solsticija.
Hajde da zajedno istražimo, da se pripremimo i tako napravimo 2020 potpuno fenomenalnom!

ASTROLOGIJA I EPIGENETIKA

Ted Men

Spiralni Sunčev sistem u vremenu rezonira i razmenjuje informacije sa našim DNK, iako je to nepromenjljiva konstanta, on se konstantno menja kako planete bivaju okidači ključnih događaja u vašem epigenetičkom ranom životu, i u svom izrazu on je pod uticajem verovanja, emotivnih uverenja, ličnog razvoja i drugih životnih iskustava. Epigenetika je “nauka promene” i uzima ideju začeća prenatalnog perioda i detinjstva kao nešto što utiče na osnovu naših ovozemaljskih iskustava. Dešifrovanje takvih uticaja će rezultirati time kako geni “izražavaju” sami sebe i ovi šabloni su podložni dubokim uticajima, koji menjaju život, i koje mi kreiramo ili privlačimo. Iz toga sledi da je promena najzdraviji način života, tako da pratite potencijal promene u vašoj karti.

ASTROLOGIJA I UMETNOST ISCELJIVANJA

Ted Men

Deveta kuća i Ascendent opisuju vaš rani biološki razvoj i vaše urođene zdravstvene probleme, ili kako bi Jung rekao “kolektivno nesvesno”. Oni su takođe i obrazac vaše dublje kreativnosti, seksualnosti i psihologije – baze za vaš čitav život, i mi ćemo otkriti prirodu ovog vrlo bitnog stadijuma razvoja. Ova oblast je takođe naglašena u slučajevima autizma, kako mnogi primeri pokazuju.

Odnos vaših roditelja tokom vašeg začeća, oplodnje i rođenja, postavlja obrazac koji mi pokušavamo da ponovimo, vrlo često i bez znanja da mi to radimo i zašto. Otkrijte kako da prepoznate, tumačite i iskoristite ovo sjajno vreme u svojoj karti, s obzirom da možda to nije tipično uključeno u tradicionalnu ili modernu psihološku astrologiju.

JEDINSTVENO REMEK-DELO OTOMASNKOG ASTROLOGA

Oner Dozer

Sadullah al-Ankaravi koji je živeo u 19. veku, pored toga što je bio astrolog koji je bio član parlamenta, pesnik i ugledni mudrac, sastavio je 10 izvanrednih knjiga o astrologiji i nekoliko uzoraka horoskopa na 570 stranica svog remek- dela. O ovom izuzetnom delu i specifičnostima Otomanske Astrologije govoriće Oner Doser, koji vodi projekat prevođenja ovog dela sa arapskog persijskog i otomanskog turskog na moderni turski i engleski jezik.

TRADICIONALNO ASTROLOŠKE TEHNIKE RAZGRANIČENJA

Oner Dozer

Kada student astrologije dostignu određeni nivo, čak iako umeju da tumače svoje karte, njima je potrebna metodika da bi iskoristili astrološko znanje koje već poseduju. Pitanja kao “Odakle da počnem da tumačim kartu”, “Kako da nastavim sa interpretacijom?”, “Kako bi trebalo da objedninim sve podatke iz karte? Na sve ovo može se tačno odgovoriti ukoliko koristimo sistematičnu metodiku. Tehnike tumačenja karte Tradicionalne Astrologije su adekvatne za ovu problematiku. U svom izlaganju Öner Döşer će kombinovati tradicionalnu i modernu astrologiju i fokusiraće se na to kako ova dva pristupa mogu da se koriste u tumačenju karte.

INTEGRISANJE CIKLUSA I TRANZITA PLUTONA
– AUTENTIČNOST I OSNAŽIVANJE

Margaret Gray

Od prvog Plutonovog sekstila do kvadrata tokom sredine života, kao i kasnijeg Plutonovog trigona, ova transofrmativna, transpersonalna planeta, uvlači nas u dublje slojeve svesti i samoosnaživanja u svakoj fazi svog ciklusa. Dok budemo istraživali osnovne teme ovog ciklusa u našem ličnom razvoju i našim odnosima, takođe ćemo se osvrnuti na značaj Plutona u Jarcu koji prelazi preko naših natalnih planeta i uglova.

SUPERHEROJI, DETEKTIVI, ČUDOVIŠTA I ZLIKOVCI:
ISTORIJA ASTROLOGIJE

Armand Diaz

Ispratite evoluciju naših najznačajnijih ličnosti, od konjunkcije Neptuna i Plutona 1890. pa sve do danas. U ovoj vrlo vizuelnoj prezentaciji otkrićete kako naše najveće kolektivne maštarije govore o onome što trebamo da znamo o našim skrivenim stvarnostima, pokazujući nam šta nas fascinira i plaši, ali i šta nam daje nadu.

EKLIPSE, VELIKE KONJUNKCIJE I FINANSIJSKE
PROMENE U 2020. GODINI

Hande Kazanova

U ovoj prezentaciji Hande Kazanova će se baviti eklipsama u 2020. godini i ogromnim finansijskim promenama koje će se desiti u celom svetu. Po završetku Jupiter-Saturn ciklusa u zemljanim znakovima, koji je započeo 2000. godine, pripremićemo se za novi poredak i fokusirati se na širu sliku postizanja ravnoteže. Čim Jupiter, signifikator kapitalizma, uđe u znak Jarca, četiri daleke planete biće u zemljanim znakovima. Da li bi Solarna eklipsa koja će se odigrati 26. decembra 2019. mogla da pretvori globalnu ekonomsku recesiju u depresiju? Rezultati ove eklipse koja će biti u konjunkciji sa Jupiterom i Južnim čvorom, imaće velike posledice u celom svetu. Za šta će nas 2020. pripremiti? U kojim ćemo područjima života doživeti neka teška iskustva i buđenje? Ona će dati odgovore na sva ta pitanja i govoriće o važnosti 2020. godine tokom svog predavanja.

KORISTITE ASTROLOGIJU KAO POMOĆNO
SREDSTVO TOKOM RASKIDA

Margaret Gray i Armand Diaz

Raskid odnosa – uključujući romantične, poslovne i kreativne odnose, kao i prijateljstva, može biti jedan od najtežih izazova sa kojima se susrećemo u životu. Fokusirajući se na četiri daleke planete, ispitaćemo tok ovih prekida i fokusirati se na strategije koje nam mogu pomoći da prođemo kroz izazovna vremena.